İddaa Türleri

Banko

Futbol bilginizi kullanarak ödeyeceğiniz bedeli azaltabilirsiniz. Sistemli oynarken, güvendiğiniz maçları BANKO (B) olarak işaretleyerek kolon sayısını düşürebilirsiniz. Böylece daha az ödersiniz. Ancak unutmamanız gereken şu, banko seçtiğiniz maçları mutlaka doğru tahmin etmelisiniz.

Örneğin, 7 maça tahminde bulunuyorsunuz.3 Maçı Banko olarak işaretliyorsunuz diyelim. Bankoların dışında kalan 4 maçta kendinize 1 hata hakkı tanımak, başka bir deyişle sadece 3 doğru tahmininiz olsa da kazanmak için sistem alanında 3’ ü işaretlediniz.

SistemTablosuna bakıyorsunuz ve 4 maça tahminde bulunup, Sistem alanında 3’ü işaretlerseniz toplam 4 kolon oluşturduğunu görüyorsunuz. Misli Alanında da 10’u işaretlediniz.

Sistemli oynayarak 4 kolon oluşturduğunuz ve Misli Alanında da 10’u işaretlediğiniz için,
1TL x 4 kolon x 10 misli = 40 TL ödüyorsunuz.

Diyelim ki, Banko maçları ve bunların dışında kalan 4 maçtan 3’ünü doğru tahmin ettiniz. Bu durumda 1 kolon oluşturmuş oluyorsunuz ve bu kolon kazanmanızı sağlıyor.

Kazancınızı hesaplamak için,
Kazanan Kolon Bedeli x Misli Oranı x (Doğru tahmin edilen maçların oranları çarpımı);
1TL x 10 misli x (25.00 x 1.90 x 27.50 x 3.20 x 2.50 x 2.70)
= 282.150TL kazanıyorsunuz.

Karşılıklı Gol Var/Karşılıklı Gol Yok

Bu oyunda, futbol karşılaşmasında her iki takımın maç sırasında “Karşılıklı Gol Atıp Atamayacağı” nı belirlemeye çalışırız.
“Karşılıklı Gol Var/Karşılıklı Gol Yok” oyununda, bir futbol karşılaşmasında her iki takımın da gol atacağını (Karşılıklı Gol Var) ya da iki takımdan en az birinin gol atamayacağını (Karşılıklı Gol Yok) tahmin etmeniz gerekmektedir.
“KARŞILIKLI GOL YOK” seçeneğini işaretlediyseniz; A ya da B takımlarından ikisinin de gol atamaması ya da sadece birinin gol atması gerekir. (0-0 ; 1-0 ; 2-0; 0-1 ; 0-2 vb. sonuçlar; KARŞILIKLI GOL YOK oyununun kazanması anlamındadır.)
“KARŞILIKLI GOL VAR” seçeneğini işaretlediyseniz; A ve B takımlarından ikisinin de gol atması gerekir. (1-1 ; 2-1 ; 5-1; 1-3 ; 2-2 vb. sonuçlar; KARŞILIKLI GOL VAR oyununun kazanması anlamındadır.)

Handikap

İddaa’da handikapı açıklarsak; favori olan takımı maça 1-0 yenik başlamış olarak varsayıyoruz.
Örneğin;
Maç, Fenerbahçe – Galatasaray maçı olsun
Oranlar da :
MS1 = 1.9
MS0 = 2.9
MS2 = 2.2 olsun:
İddaa’ ya göre favori takım Fenerbahçe, çünkü gördüğünüz gibi onun oranı düşük.
Eğer bu maça h1 oynarsanız Galatasaray maça 1-0 başlamış gibi düşüneceksiniz ve h1’ in tutması için Fenerbahçe’ nin en az 2 farklı yenmesi gerekecek.
Eğer h0 oynarsanız bu sefer Galatasaray’ ın maça 1-0 başladığını düşüneceksiniz. Ve h0’ ın tutması için Fenerbahçe’ nin 1 farkla yenmesi gerekecek.
h2 oynayınca yine Galatasaray’ ın 1-0 önde olduğunu düşüneceğiz. Bu tarz bahisler Canlı İddaa’da bulunmaktadır. Yani h2’ nin tutması için Galatasaray’ ın yenmesi ya da berabere kalması gerekiyor. Yani maça Galatasaray 1-0 başlamış gibi oynuyorsunuz.
Diyelim ki maçı Fenerbahçe 3-1 , 4-0 , 6-0 gibi skorlarla kazandı; o zaman sonuç h1 olur.
Ya da 2-1, 3-2, 1-0 gibi skorlarla kazandı sonuç h0 olur.
Veya 0-1, 0-2, 1-2 gibi Galatasaray kazandı; o zaman h2 olur.
Beraberlik durumlarında 1-1, 2-2 , 0-0 gibi yine h2 olmaktadır.
Kupon Üzerinde Ne Yapacaksınız?
Önce maçın kodunu göreceksiniz, normal yazıyor. Ardından “h” yazan yeri işaretleyerek. 1,0,2’ den birini işaretleyeceksiniz.
Sizlere kolay gelsin.