İddaa Oynamayı Öğrenin

İddaa’da farklı oyun türleri şu şekildedir :

ALTI/ÜSTÜ

Bu oyunda amaç seçilen maçtaki toplam gol sayısının  2 yada 2 altımı yoksa 3 ve üstü sayıda mı olduğunu tahmin etmektir. Eğer gol sayısı 2 ve altı tahmin edilecekse “altı” seçilir. Eğer maçta daha çok gol olacağı (yani 3 ve daha fazla) tahmin ediliyorsa üstü seçilir. Bu oyunda diğer oyunlara nazaran avantaj daha yüksektir çünkü tutma ihtimali %50 dir,yani iki seçenekten biri galip gelir. Bu sebepten dolayı iddaa severler tarafından sıklıkla tercih edilen bir oyundur.

MAÇ SONUCU

Tahminde bulunulacak karşılaşma seçilir maçın 90 dakika içinde biteceği durum tahmin edilerek seçilir. Beraberlik 0 ile gösterilirken,ev sahibi takımın galibiyeti 1 deplasmandaki takımın galibiyeti 2 ile seçilir. İddaa oyununda maçın sonucu uzatmalar dahil 90 dakikalık süre baz alınarak yapılır yani penaltı vuruşları yada altın gol gibi durumlar iddaa sonucunu etkilemez. Maç sonucu oyununda,aynı maç için aynı satırda en fazla 2 tahminde bulunma hakkı vardır örneğin x kodlu maç için 1 ve 0 gibi ancak bu durumda kolon sayısı artışı olduğundan kazanma şansı,paralelinde ödenmesi gereken bedel artış gösterir.

İLK YARI/MAÇ SONUCU

Maç sonucu oyunundan daha zor ancak vaat ettiği kazanç çok daha yüksek olan bir oyundur. Programda yer alan maçlardan bazılarında bu oyun geçerli olur tümünde geçerli değildir , bu maçlar genellikle ezeli rekabetler gibi kupa maçları gibi ilginin yoğun olduğu maçlardır. İlk yarı/maç sonucu verilmiş olan maçlardan en az 2 (MBS hariç) en fazla onbeş adet seçilebilir ve ilkyarı/maç sonucu kısmına işaretlenerek oynanır. Oranları ve kazancı maç sonucuna göre yüksektir. İlk yarı/maç sonucu oyununda ve maç skoru oyununda bir satırda birden fazla tahminde bulunma hakkı yoktur.

MAÇ SKORU

Programda özel olarak belirtilen maçlarda oynanma hakkı tanınır. Maçın net skoru tahmin edilir bu oyun diğerlerine göre çok daha zor olup getiriside kıyasla çok daha yüksektir. En az 1 en çok 15 maç tahmin edilebilir. Maç Skoru Oyunu, Maç Sonucu ve/veya İlk Yarı / Maç Sonucu oyunlarıyla kombine edilebilir.Çifte şans özelliği kullanılamaz. Maç skoru oyununda bir satırda birden fazla tahmin yapma hakkı yoktur.

ÇİFTE ŞANS

Çifte şans genel itibariyle bir oyun olmayıp oyuncunun hata yapma ihtimalini en aza indirgemek için tercih edebileceği bir sistemdir. Özet olarak açıklayacak olursak bir karşılaşmanın sonucuna dair aynı anda iki tahminde bulunmayı sağlar. Bu oyun kazanma şansını artırırken ödenecek bedele ekstra bir ilave yük getirmez. Örneğin bir maçın sonucuna dair oyuncu iki sonuç arasında kaldıysa iki seçeneğide işaretleyip Ç kutucuğunuda işaretlerse sisteme dahil olmuş olur böylece iki seçeneği birden seçmiş bulunur. Çifte şans bölümünde “-“ işareti varsa bu o maç için çifte şansı kullanma imkanı tanınmadığını belirtir.

MİSLİ

Misli sistemi kazancın ve kolon bedelinin artırılmasına yarar daha çok bedel ödeyip daha çok kazanmak isteyen oyunculara yöneliktir.Normalde bir kupon bedeli 2 tl iken misli seçeneklerinden biri ikisi yada en fazla üçü seçilirse seçilen misli kadar bedel ödenir ve kazançda aynı misli kadar oyuncuya kazandırılır.

SİSTEM

Sistemde istenilen sayıda alternatif kolon oluşturma şansı vardır,oyuncuya yanılma imkanı tanıyarak kazanma şansını artıran bir özelliktir. Üretilen kolonlardan biri bile doğru olsa ( tüm tahminler doğru olmalıdır. ) oyuncu kazanmış olur. Canlı İddaa oyuncuları bu methodu çokça kullanmaktadır. Örneğin 8 maç oynayan oyuncu sistemde 6 yı işaretlemesi halinde iki maçı yanlış tahmin etse bile oyunu kazanmış sayılır. Ancak bu şekilde yatırılan para miktarındada artış olur ancak kazanılan para miktarında değişiklik olmaz.

Sistem Alanı’nda yapılan işaretleme ile oluşan kolon sayısını, Sistem Tablosu söyler. Sistem Alanı’nda işaretlenen sayıyla, tahminde bulunulan maç sayısının kesiştiği nokta üretilen kolon sayısını verir. Örneğin, 6 tane maç tahmini yapılırsa ve Sistem Alanı’nda 4’ü işaretlenmişse bu durumda kuponunda 15 kolon üretilir ve 15 kolon bedeli ödenir.

Sistemli oyunda ne kadar para yatırılması gerektiği program üzerinde ya da İddaa Bayilerinde bulunan “Sistem Tablosu”ndan öğrenilebilir.

BANKO

Banko, futbol bilgisi kullanılarak ödenecek bedelin azaltılmasını sağlar.  ‘Sistemli’ oynarken, güvenilen maçlar, ‘banko’ (B) olarak işaretlenerek üretilecek kolon sayısı düşürülür. Böylece daha az bedel ödenmiş olur. Ancak banko seçtiğin maçların mutlaka doğru tahmin edilmesi gerekir.

 İddaa oynamak için bilmeniz gerekenler aslında öyle çok da değildir. Yeter ki oynamak isteyin. Öncelikle iddaa oynamak için elinizde iddaa maç kodları ve bir iddaa kuponu olmalıdır. Tabi bir de az ya da çok futbol bilgisi. İddaa maç kodları çok önemlidir. Bu kodlar olmadan kuponu dolduramazsınız. İddaa maç kodlarını her yerden bulabilirsiniz.

Seçmiş olduğunuz iddaa maç kodlarını iddaa kuponu üzerinde belirtilen bölüme her satıra bir rakam denk gelecek şekilde doldurmalısınız. İddaa kuponunuzun kabul edilmesi için kaç maç seçmeniz gerektiği seçtiğiniz maçlara göre değişmektedir. 4 ve üstü kombinasyon yapılan kuponlar kabul edilmektedir. Maçların 3’ lü kombinasyon ve tekli maç oynamaya uygun olup olmadığını iddaa maç listesinden MBS kolonundan bulmanız mümkündür.
İddaa bülteni MBS açıklaması
Tüm seçimlerinizi yaptıktan ve iddaa maç kodlarını kuponunuza işaretledikten sonra oynamak istediğiniz oyun tipini seçmelisiniz. Maç sonucu tahmin oyununu oynayacaksanız; 1 (evsahibi yener), 0 (beraberlik) ve 2 (deplasman takımı yener) seçeneklerini kullanarak tahminlerinizi yapmalısınız.
En son iddaa kuponunuzdaki misli bölümünü doldurmalısınız. Bu bölüm; kuponunuz için ne kadar ödeme yapacağınızı göstermektedir. Kuponunuzun misli bölümünü doldurmazsanız 1 YTL tutarında ödeme yaparsınız. Örneğin; 3 misliyi işaretlerseniz 3 x 1 YTL = 3 YTL ödeme yaparsınız. Kuponunuzun tutması halinde kazanacağınız para da 3’ lü kombinasyon yaptıysanız 1.oran x 2. oran x 3.oran x 3 (misli miktarınız) olacaktır.
Bilgilerinizi ve şansınızı harmanladığınız güzel kuponlar doldurmanız dileğiyle.