Dünkü Karadağ maçından sonra herkes Emre Mor’u konuşuyor! – Emre Mor KİMDİR?

Bu yaz Fransa’da düzenlenecek EURO 2016 turnuvasına, grup maçlarında inişli çıkışlı grafik sergileyip 78 milyon hayal kırıklığına uğratan fakat son maçlarında nefes kesen performansıyla rakiplerini bir bir mağlup ederek en iyi üçüncülükle organizasyona katılma hakkı kazanan Türkiye A Milli Takımımız, hazırlık maçları kapsamında İngiltere maçının ardından Karadağ’ı, Antalya’da 90+4’de olsa 1-0 mağlup etmesini bildi.
A Milli futbol takımda, dün akşam 9+4’de Mehmet Topal golüyle kazanılan Karadağ maçında oyuna dahil olan 19 yaşındaki Danimarka asıllı Türk futbolcu Emre Mor’un performansı göz doldurdu. Bir anda ‘Türk Messi’ diye dillere dolanarak övgülere mazhar olan genç oyuncumuz Emre Mor kimdir?, Fatih Terim maç sonunda genç oyuncumuz hakkında neler söyledi? ve Emre Mor’la ilgili daha fazla ayrıntı haber7.com‘da.
Maçtan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, gelecek için umutlu olduğunu, takımını bazı eksikleri dışında çok beğendiğini söylerken, Emre Mor hakkında övgü dolu cümleler kurdu.
“NE OLURSA OLSUN, HAZIRLIK MAÇI RESMİ MAÇ, KAZANMAYI ARZU EDİYORUZ”
Maçın genel değerlendirmesi için; Karadağ’ın gücü, oynama isteği, oynatmama isteği ve çok adamla savunması bakımından zor bir rakip olduğunu söyleyen Terim, “İlk yarıda yüzde 73’e 27 topla oynama var. Bu benim istediğim bir oran ama pozisyona girememe var. O benim istemediğim bir şey… İkinci devrede kazanmak için de bir takım hamleler yaptım. Hazırlık maçı da olsa kazanmayı arzu ediyoruz” diye konuştu.
İlk kez A Milli Takımı formasını giyen Emre Mor ile ilgili düşüncelerini açıklayan Terim, şunları söyledi:
“HENÜZ 18 YAŞINDA”
“Emre Mor büyük riskti benim için… Ne yapacağı kapalı kutuydu. Gitmeden görmek istedim. Açıkçası Emre’nin burada olmasına sebep, sıradışı bir oyuncu olması… Çok şükür iyi oynadı. Ben önemli işler yapacağını düşündüğüm için davet ettim. Kolay bir şey değil, heyecan var. İlk kez oynuyor, henüz 18 yaşında… Bu tip gençleri almaya devam edeceğiz. Onun alınmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim. Euro 2016’ya gidip gitmeyeceğine henüz karar vermedim ama onun adına da, ülkem adına sevindim.”
“BENİ RAHAT BIRAKIN DİYE RİCA EDECEĞİZ”
23 kişilik kadronun belirlenmesi için önünde iki günlük süre bulunduğuna dikkat çeken Terim, “İki günümüz herhalde telefonu bırakıp, yardımcılara da, mesai arkadaşlarıma da biraz beni rahat bırakın diye rica edeceğiz. En doğru şekilde 20+3 yapmaya çalışacağız. Sıkıntılı mevkilerimiz var. İşimiz çok olacak gibi görünüyor” dedi.
Karadağ maçının ardından genç Emre Mor ise şunları söyledi;
“KENDİMİ GURURLU HİSSETTİM”
Maç sonu açıklamalarda bulunan Emre Mor ise şunları söyledi:  “Çok mutluyum. Maçtan sonra takım arkadaşlarım da tebrik etti ve Fatih hocayla kısa bir konuşmamız oldu. Hocam da beni tebrik etti. Kendisi çok iyi bir insan. Milli takımda çok iyi bir arkadaşlık ortamı var. İlk defa forma giydiğim için son derece mutluyum.
Ailem için arkadaşlarım için ve kendi adıma önemli bir maçtı. Kendimi çok gururlu hissettim. Çok rahattım. Avrupa Şampiyonasında kadroda olup olmayacağımı bilmiyorum ama gidersem de elimden gelenin en iyisini yapacağım.”
EMRE MOR’DAN İLGİNÇ TRANSFER PAYLAŞIMI
A Milli Takım’ın yeni yıldızı Emre Mor, snapchat hesabından ilginç bir transfer paylaşımında bulundu.
A Milli Takım formasını ilk kez dün akşam Karadağ maçında giyen ve gösterdiği performansla futbolseverlerin beğenisini kazanan Eme Mor, transferiyle de gündemin bir numarası konumunda.
Önceki günlerde Alman basınından Bild’in iddiasına göre Emre Mor, Borussia Dortmund’a 1 milyon euro karşılığında transfer olmuştu. Ancak milli yıldız bu iddiayı snapchat hesabından paylaştığı bir fotoğrafla yalanladı. Emre Mor, transferi için 1 milyon euro rakamını haberin yazdığı gazetenin üstüne yazdı.
Rakamın yanına da gülücük emojisi koyan 18 yaşındaki futbolcu hem transferi yalanlamış oldu hemde kendisi için biçilen bonservis değerini alaya aldı.
İşte Emre Mor’un paylaştığı mesaj;
EMRE MOR KİMDİR?
A Milli Futbol Takımı’nın Euro 2016 aday kadrosuna dahil edilen Danimarka asıllı Türkoyuncusunu yakından tanıyalım…
24 Temmuz 1997 doğumlu Emre Mor kariyerine Danimarka’nın Lyngby FK takımında başladı.
Forvet ve sağ kanat bölgelerinde görev yapan 1.68 boyundaki Emre, sol ayağını oldukça etkili kullanıyor.
Genç futbolcu 2013 yılının Aralık ayında henüz 16 yaşındayken Fransanın St. Etienne takımı tarafından denemeye alındı ancak oyuncunun yeşil beyazlı ekibe transferi gerçekleşmedi.
Mor, 2015 yılının Ocak ayında Lyngby kulübünden profesyonel takım için yeteneğinin yetersiz olduğu gerekçesiyle gönderilene kadar U17 ve U19 takımlarının formasını giydi.
Kulübü tarafından serbest bırakıldıktan sonra FC Nordsjælland ile anlaşan Emre Mor, U19 takımında sergilediği futbolla başarılı oldu ve Manchester United, Borussia Dortmund, Ajax ve Galatasaray kulüplerinin radarına girdi.
Mor, 28 Kasım 2015 tarihinde oynanan FC Nordsjælland – Randers maçının 84. dakikasında oyuna girerek profesyonel kariyerine start vermeyi başardı. Bir sonraki ligmaçında ise Brondby karşısında ilk 11’de forma giyme şansı bulan Emre Mor, iyi bir maç çıkararak kendisini kanıtlamayı başardı.
Mor, 2016 yılının başlarında Nordsjælland ile 2019 yılına kadar sürecek ilk profesyonel sözleşmesine imza attı.
Emre, Nordsjælland forması ile bu sezon 13 maça çıkıp 2 gol kaydetmeyi başardı.
2013 yılından beri Danimarka Milli Takımı’nın alt yaş gruplarında mücadele eden Emre, milli forma ile toplamda 22 maça çıkıp 3 de gol atmayı başardı. Türk Milli Takım’ını tercih eden Emre, Karadağ maçında ilk kez sahaya çıktı.
Etiker